Червени картофи

Червени картофи – Полезните фибри

Всички видове картофи са препоръчителни заради високото си съдържание на карбохидрати, както и високото съдържание на фибри.
Тъй като те не се абсорбират изцяло от организма не му предоставят съответно и калории. Вместо това, изчиства червата, и стабилизира холестерола и кръвната захар.
За да се възползвате пълноценно от фибрите за поддържане тонуса на организма са ви нужни 14гр. за всеки 1.000 калорий от вашия хранителен режим, статистика на Dietary Guidelines for Americans 2010.
Ако във вашият хранителен режим са заложени 2.000 калорий на ден, препоръчителното средното количество червени картофи, което е добре да включите в режима си е 11% от общото количество храна или 3,1гр. фибри.

Съдържание на витамини:

Червените картофи са с високо съдържание на витамини. Организма получава 22мг. Витамин С, или повече от 25% нужни на организма за ден.
Мъжете се нуждаят от 90мг. Витамин С за ден, докато за жени, нужната дневна доза е 75мг. по данни на Food and Nutrition Board at the Institute of Medicine.
Витамин С е много важен за имунната система и спомага за доброто състояние на кожата.
Среден червен картоф доставя на организма почти 50мгр. Фолиева киселина, което е 13% от препоръчителните 400мгр. за ден.
Фолиевата киселина е форма на витамин В, която подпомага регенерирането на нови клетки.
Червените картофи набавят на организма 2.7мгр. Ниацин, което е повече от 16% от препоръчителната доза. Ниацин е форма на витамин В която играе важна роля за разграждането на храната в организма.

Съдържание на минерали:

Среден червен картоф, съдържа 125мгр. фосфор, подпомагащ сдравината на костите. Това е 18% от препоръчителните за ден 700мгр.
Среден размер червен картоф, снабдява организма с почти 50мгр. магнезии, значително количество от препоръчителните за мъже 420мгр. дневно или 320мгр. за жени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *